2014. július 30., szerda

Paese szemhéjfesték bázis | teszt

paese eyeshadow base 01

Sokáig teljesen ismeretlen volt előttem a Paese márka, mára azonban több terméküket is kipróbáltam, és többségében elégedett vagyok velük, a bambuszos púdert egyenesen kiválónak tartom, így tettem egy próbát a márka szemhéjalapozójával is.

paese eyeshadow base 02

Csomagolás: A termék megjelenése nagyon hasonlít az Artdeco szemhéjalapozójáéhoz. Indokolatlanul nagy méretű fekete papírdobozban érkezik, ami igen minőségi érzetű, maga az anyag egy kis műanyag tégelyben található, ez már kevésbé az, kissé olcsó hatást kelt. 5 ml terméket rejt, biztosan záródik a teteje. A tégelyes kiszerelést nem tartom sem praktikusnak, sem higiénikusnak, ezért 4/5.

Használat: Nincs benne illatanyag, ez mindenképpen jól jön az erre érzékenyeknek. Halvány szürkés-rózsaszín színe van, és az icike-picikénél is kisebb csillámok vannak benne, de szemhéjon ezek egyáltalán nem látszanak, ahogy maga a termék is láthatatlan eldolgozva, maximum egy enyhe árnyalategyesítő hatása van, de ez sem jelentős.

Keményebb, kissé viaszos, illetve ragacsos állagú, mindenképpen ujjal érdemes eldolgozni. Vigyázni kell a felvitt mennyiséggel, mert túl sok anyag esetén csomóssá válhat. A rá felvitt festéket nem igazán lehet javítani, mert törölve, dörzsölve kukacosodik. 3/5

Hatás: A színeket szépen élénkíti, de csodát nem tesz; ezt három, önmagában nem igazán mutatós szemhéjpúder segítségével mutatom be:

paese eyeshadow base 03
essence mono 48 forrest gump | Catrice Toxic Combination/1 | Catrice Toxic Combination/2

Az én szemhéjam igen olajos, ezt vegyétek figyelembe a következőkben. Kb. 3-4 órán át marad tökéletes a festés (Sleek szemhéjpúderekkel használom), ezután elkezd kopni, leginkább a szemhéj közepén; mentségére szóljon, hogy elég egyenletesen teszi, csíkozódást egyáltalán nem tapasztaltam. Kb. 6-7 órán át bírja elfogadható állapotban, ezt követően feltűnő lesz a kopás. Természetes színek, natúr szemfestés esetében bátran használom, mert ilyenkor csak alapos/közeli szemrevételezés esetén látszik a hiány, de erős, élénk smink alá nem merném bevetni. 3/5

Ár-érték arány: Az iparfumeria webshopban 1490 Ft-os áron kapható (itt találjátok), ez önmagában igen kedvező ár, de a termék teljesítményét tekintve nem annyira, így 4/5.

Összességében: Nekem nem igazán vált be; azoknak tudom ajánlani, akiknek kevéssé olajos a szemhéjuk. 3/5

A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a róla alkotott véleményemet.

2 megjegyzés:

  1. Hm, kb. ennyit is ér. Nekem is eléggé olajos a szemhéjam, ezért vízálló szemcerkát szoktam használni, az megmarad. A 3-4 óra nekem kevés.

    VálaszTörlés