2014. június 1., vasárnap

milk_shake hajápoló termékek | teszt

milk shake 01

Az év elején egy milk_shake hajápoló csomagot kaptam tesztelésre a MyBeautyTools webáruháztól, köszönöm nekik a lehetőséget. Többen jeleztétek, hogy érdekelnek titeket ezek a termékek, sajnálom, hogy ennyit kellett várnotok a bejegyzésre, de szükségem volt erre az időre ahhoz, hogy megalapozott véleményt tudjak formálni róluk. 

Korábban ismeretlen volt előttem ez a márka, így kíváncsian vártam, hogyan teljesítenek ezek a drogériás termékeknél magasabb árfekvésű hajápoló szerek.

A milk_shake márkáról az alábbi leírást olvashatjuk a webáruházban:
“A Milk Shake termékek magas minőségű speciális hajápoló, színmegtartó, hajforma megváltoztató és hajforma fenntartó termékek, amelyek közös jellemzője, hogy magas hatóanyag tartalmúak, személyre szabhatóak és környezettudatos, bőrbarát fejlesztések.”
Mielőtt részletesen beszámolnék a tapasztalataimról, szeretném pár szóban elmondani, én hogyan gondolkodom a hajápolásról.

Az én felfogásom szerint a haj fejbőrön kívül található része, azaz a hajszál, élettelen dolog. Ebből következik, hogy  - szerintem - semmilyen ápolószer nem tud ténylegesen javítani a haj állapotán (pl. töredezés), maximum segíthet megelőzni a bajt. Így én azt vallom, hogy a hajat belülről kell táplálni, illetve mérsékelni kell minden olyan tevékenységet, ami károsíthatja azt, pl. hőhatás, kémiai hatások; a már károsodott részektől pedig meg kell válni.

Ehhez kapcsolódik, hogy józan paraszti ésszel eddig is úgy gondoltam, hogy nem kell félni a szilikonos termékektől, de Ildi írása után meg is vagyok győződve erről. Az ő bejegyzését a szilikonokról itt olvashatjátok el.

Gyorsan zsírosodó, ugyanakkor hosszú hajam van, emiatt a hajvégeimre vigyáznom kell, mert hajlamosak kiszáradni, illetve kócolódni. Az általános hajápoló rutinomban két dolog szerepel: sampon és hajvégápoló. A mindenkori samponomtól egy dolgot várok el: megfelelően tisztítson, lehetőleg anélkül, hogy kiszárítaná a hajamat. A hajvégeimre sok mindent használtam már: hajvégápoló olajakat, többféle kondicionáló sprayt; régebben pedig balzsamot, de róluk leszoktam, mert az előbbiek sokkal inkább beváltak a számomra. Emellett szinte sosem használok hajszárítót; hajvasalót, illetve egyéb hővel formázó eszközt pedig egyáltalán nem.

A milk_shake csomagban egy kondicionáló spray, egy argánolajos mélyápoló pakolás, és egy argánolaj tartalmú olaj volt, utóbbira voltam leginkább kíváncsi. A termékeket egyesével teszteltem, hogy ne zavarjanak bele egymás hatásába. A nevekre kattintva eljuttok a webáruház őket tartalmazó oldalára.


milk shake 02

A pakolás egy egyszerű fehér tégelyben érkezik, mely 200 ml terméket tartalmaz. Fehér színű, sűrű állagú krém, olyasmi, mint egy sűrűbb balzsam. Ami az illatát illeti, nem rossz, de nem is kifejezetten finom illat, a hajban nem marad meg. Kb. diónyi mennyiséget szoktam eloszlatni a hajam alsó 2/3-án a sampon kiöblítése után, majd pár percig fennhagyom, mielőtt kimosnám.

milk shake 03

A hatása egy gazdagabb balzsaménak felel meg, hajmosás után nagyjából egy napig érzem a különbséget ahhoz képest, mintha nem használtam volna semmit. A hajam ez idő alatt simább, puhább, könnyebb kifésülni, ugyanakkor nem zsírosít a termék. Mint írtam, nem hiszek a kívülről jövő ápolásban, ezt a hitemet most sem sikerült megingatni, semmilyen hosszú távú hatást nem tapasztaltam. A pakolás 4790 Ft-ba kerül, szerintem nem éri meg ezt az árat.


milk shake 04

Mint írtam, erre a termékre voltam a leginkább kíváncsi a csomagból: sok jót hallottam már az argánolajról, és régóta szerettem volna kipróbálni. Alaposabban megnézve a terméket, meglepetésként ért, hogy ez nem argánolaj, csak argánolaj tartalmú olaj (az INCI 3. helyén áll az argánolaj); úgy gondolom, hogy a magyar megnevezés félrevezető. Szerencsére ez az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni, ugyanis nagyon megszerettem ezt az olajat.

milk shake 05

Én egy 10 ml-es kiszerelést kaptam, ezen kívül létezik 50 és 250 ml-es változatban is. Sárga színű, olajhoz képest könnyű állagú termék, illata a pakoláséhoz hasonló, de annál kellemesebb (tartalmaz illatanyagot). Négy alkalomra volt elég az üveg, tehát egyszerre kb. 2,5 ml-t használtam el, ezt a mennyiséget a hajam alsó 2/3-án oszlattam el, annak törölközőszáraz állapotában. Nagyon meg vagyok elégedve az általa nyújtott eredménnyel, finom, puha, selymes tapintású lett tőle a hajam, sokkal könnyebb volt kifésülni, és ez a hatás megmaradt a következő hajmosásig, ami szerintem nagy szó. Annyira bevált, hogy tervezem megvenni az 50 ml-es kiszerelést, ami ugyan nem lesz olcsó mulatság, de úgy gondolom, megéri; ez az a termék a három közül, amit őszintén tudok ajánlani. Árak: 1200 Ft (10 ml), 5260 Ft (50 ml), 16 790 Ft (250 ml, adagolópumpával).


milk shake 06

A csomag harmadik tagja nem az argánolajos családba tartozik, hanem a leírás szerint tej és kazein proteineket tartalmaz, valamint mindenféle jónak hangzó összetevőt (gyümölcs- és mézkivonatok, rizs- és avokádóolaj), illetve fésülést segítő összetevőket és szilikonokat. Az ígéret szerint mélyen táplál és belülről építi újjá a haj szerkezetét – gondolom a fentebb írtak tekintetében kitaláltátok, hogy nem hittem ebben, ezért inkább kifésülősprayként tekintettem a termékre.

Én egy 75 ml-es üveget kaptam, az áruházban most ezt nem találom, csak a 350 ml-es változatot. Maga a folyadék tejesen áttetsző, vízszerű állagú. Nagyon erős tejes-mézes illata van, ami a használatot követő kb. 1 napban meg is marad a hajban; eleinte tetszett az illat, de idővel meguntam, és inkább zavart. Törölközőszáraz hajon használtam ezt is, alaposan befújtam vele a hajvégeimet, majd a fejbőrömhöz közelebb eső részek is kaptak pár fújást. Kezdetben nagyon meg voltam elégedve a hatásával, azt hittem, ez lesz a kedvencem a csomagból, de az üveg vége felé közeledve egyre kevésbé éreztem elegendőnek, amit nyújtott. A kifésülést ugyan megkönnyítette, de nem annyira, mint az olaj, vagy a korábban használt hasonló termékeim, illetve ez csak közvetlenül hajmosás után volt igaz, fél nappal később már ugyanúgy szenvedtem a kifésüléssel, mintha nem használtam volna semmit. Ráadásul mintha egy picit ragadt is volna tőle a hajam, bár lehet, hogy ez annak köszönhető, hogy túl sokat fújtam belőle. Az ára 3180 Ft, ami elsőre nagyon soknak tűnik, ám ha belegondolunk, hogy ezért 350 ml-t kapunk, míg a hasonló drogériás termékek általában 200 ml-esek, már kedvezőbb az ár-érték arány.

A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a róluk alkotott véleményemet.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a kimerítő tesztet, az argánolajos (hehe) olaj felkerült a kívánságlistámra, de ezek szerint a többi kihagyható :-)

    VálaszTörlés