2014. április 10., csütörtök

Models Own | Pinky Brown

models own pinky brown 01

Történelmi pillanat, kedves olvasóim, az első Models Own lakk a blogon! És ahogy a nyitóképről is sejthetitek, nem magányos a drága, egyből egy miniszettet vásároltam, méghozzá a Beetlejuice kollekcióból.


models own pinky brown 02

A szett 3 lakkot tartalmaz, két lakkot a fent említett kollekcióból: Golden Green és Pinky Brown, a harmadik pedig a Pink Cocktail nevet viseli, és ha jól sejtem önállóan nem is kapható. Jobban örültem volna egy harmadik lakknak a Beetlejuice kollekcióból, ez a rózsaszín nagyon nem az én színem, igaz, még nem próbáltam, még az is lehet, hogy tetszeni fog magamon. 2490 Ft-ba került a szett, a lakkok 6 ml-esek (a teljes méretűek 14 ml-esek és 1790 Ft-ba kerülnek); nekem megérte, mert a “zöld” és a “lila” lakkot amúgy is szerettem volna. Úgy voltam vele, hogy még soha egy lakkot sem fogyasztottam el, 6 ml nem is olyan kevés – hát, eddig kétszer használtam őket, és jelentős mennyiség hiányzik belőlük, úgyhogy valószínűleg utánuk maradnak az első üres lakkos üvegeim.

models own pinky brown 03

Az üvegek tehát kis méretűek, 6 cm magasak, a formájuk jellegzetes. Tartottam attól, hogy a kis kiszereléshez pici ecset jár – nem emlékszem, a teljes méretűeknek mekkora az ecsetük, de az ezekhez tartozó normál méretűnek tűnik nekem, jól használható.

models own pinky brown 06

Igazából egyetlen problémám van ezzel a lakkal, az, hogy nagyon büdös. De tényleg. Ha ezen felül tudunk emelkedni (szó szerint is, ne hajoljunk fölé), akkor egy csodás darabot ismerhetünk meg a személyében.

models own pinky brown 04

Elég folyékony, ugyanakkor valahogyan “olajos” állagú, ez furcsa lehet elsőre, de semmilyen problémát nem okoz, szépen lehet vele dolgozni, a fedése igen egyenletes. A pigmentáltságát egy ilyen típusú lakkhoz képest jónak találom, 2 közepes réteg elég belőle.

models own pinky brown 05

Gyorsan tapinthatóvá szárad, de a teljes terhelhetőséghez, akárcsak a legtöbb lakk esetében, több idő kell, kb. fél óra után nyúlok bátran bármihez.

models own pinky brown 07

A tartósságával meg vagyok elégedve, nem pattog, még a sérült körmeimen sem (van most egy pár sajnos), csak kopik, 4-5 napig szép marad, igénybevételtől függően.

models own pinky brown 08

A színe pedig… Bár körmön nem érvényesül olyan erőteljesen a multichrome hatás, mint az üvegben, de azért így is nagyon szép; persze lefotózni alig tudtam. Ritkán fordul elő, hogy egy lakkot kétszer egymás után felkenjek, de ő elérte ezt (amúgy a zöld társa is).

models own pinky brown 09

Olyan, mintha apró pelyhekből állna a lakk, sima, egyenletes felületet alkotnak, a fénye is szép, szerintem nem igényel fedőlakkot, a képeken is önmagában szerepel.

Az alapszínét mályvás lilának mondanám, és narancssárgába-sárgába hajlik át, ha úgy esik rá a fény, néha még egy pici zöldessárgát vagy barnássárgát is felfedezni vélek.

models own pinky brown 10

Régen örültem ennyire körömlakknak; amíg rajtam volt, folyamatosan a kezeimet nézegettem, elbűvölt a látvány.

6 megjegyzés: