2014. február 8., szombat

Avon Absolute színmegújító ajakrúzsok | swatch

avon absolute színmegújító ajakrúzs 01

Az Avon mostani, azaz 2014/2-es katalógusában bemutatkozott egy új termék, az Absolute színmegújító ajakrúzs. A rúzsok 20 árnyalatban elérhetőek, a visszafogott, natúr színektől kezdve az élénk vörösekig és lilákig, tehát elég széles a választék. Teljes áruk 1620 Ft, de a mostani, és a következő katalógusban is 899 Ft-ért kaphatóak.

Nem szeretek látatlanban vásárolni, így elég sok árnyalatból terveztem mintát venni – ekkor jutott eszembe, hogy biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki kíváncsi az új színekre, úgyhogy az összes mintából rendeltem, és ebben a bejegyzésben be is mutatom őket Nektek.


A katalógusbeli színcsoportok szerint mutatom be az árnyalatokat, először magukról a minirúzsokról, majd a mintákról láthattok képeket: a bal felső sarokban a szűrt fényben, a jobb felső sarokban a napsütésben, a bal alsó sarokban pedig a vakuval készült fotót. A képek nagyíthatóak.

Általánosságban az mondható el a rúzsokról, legalábbis a mintakiszerelés alapján, hogy a világosabb árnyalatok kicsit gyengébben pigmentáltak; a sötétebb, élénkebb színek jobban teljesítenek ebből a szempontból. Nem igazán tapasztaltam eltéréseket finish szempontjából, mindegyik krémes, enyhén fényes árnyalat, egyik sem matt vagy gyöngyházas, csillámos.

Rózsaszínek

avon absolute színmegújító ajakrúzs_rózsaszínek 1

avon absolute színmegújító ajakrúzs_rózsaszínek 2

Pink Renewal: Halvány babarózsaszín; a napsütéses kép a leginkább színhű.
Tender Mauve: Közepesen sötét mályvaszín; a napsütéses kép a leginkább színhű.
Pure Peony: Kissé élénkebb pink; a napsütéses kép a leginkább színhű.
Tea Rose: Szintén mályva, a Tender Mauve sötétebb, ugyanakkor sokkal élénkebb, teltebb párja; a napsütéses kép a leginkább színhű.

Korallok

avon absolute színmegújító ajakrúzs_korallok 1

avon absolute színmegújító ajakrúzs_korallok 2

Natural Flush: Halvány bőrszín, a színesceruza készletekben szokott ilyen árnyalat lenni; a napsütéses kép a leginkább színhű.
Soft Coral: Valóban “puha”, visszafogottabb, inkább barackos korall; a napsütéses kép a leginkább színhű.
Caring Coral: Élénk, erős, narancssárgás korall, a napsütéses kép a leginkább színhű.
Gorgeous Guava: Sötétebb, kicsit barnás árnyalat, a napsütéses kép a leginkább színhű.

Vörösek

avon absolute színmegújító ajakrúzs_vörösek 1

avon absolute színmegújító ajakrúzs_vörösek 2

Creamy Melon: Kicsit bőrszínű, kicsit barackos szín, nevéhez híven tényleg van egy kis dinnyés beütése, de annál sokkal világosabb; a napsütéses kép a leginkább színhű, de az sem teljesen.
Red Velvet: Narancsos beütésű vörös, sajnos mindhárom kép egyformán színhűtlen róla, egy kicsit fáradt, tompa, téglás árnyalatot képzeljetek el.
Lovely Cherry: Élénk erős pink, de nem annyira rikító, mint a képeken.
Rich Merlot: Hideg tónusú sötétvörös, ő is kissé fáradtabb, tompább szín. Egyik kép sem igazán színhű, az árnyakban készült hasonlít a legjobban, ami az élénkséget illeti, de egyáltalán nem ilyen pinkes.

Lilák

avon absolute színmegújító ajakrúzs_lilák 1

avon absolute színmegújító ajakrúzs_lilák 2

Fresh Fig: Inkább mályva, mint lila, melegebb, picit barnás-narancsos árnyalat.
Plush Plum: Lilás beütésű rózsaszín, hasonlít a Pure Peonyra, de nála lilább, hidegebb szín. A napsütéses kép a leginkább színhű.
Bare Ruby: A Lovely Cherry-hez nagyon hasonló pink, de ez kicsit sötétebb és teltebb. Az árnyékban készült kép a leginkább színhű.
Radiant Raisin: A Rich Merlot-hoz hasonló sötétségű és színintenzitású, csak ő egy sötétlila. Az árnyékban készült kép a leginkább színhű, de nem ilyen pinkes, hanem lilás árnyalat.

Natúr színek

avon absolute színmegújító ajakrúzs_natúr színek 1

avon absolute színmegújító ajakrúzs_natúr színek 2

Warm Honey: Meleg tónusú halványbarna; a vakus kép a leginkább színhű.
Luscious Peach: Halvány barack, az árnyékban készült kép a leginkább színhű.
Caramel Comfort: Nagyon hasonlít az előző árnyalatra, csak ez bőrszínűbb, hidegebb árnyalat, és egy kicsit világosabb; az árnyékban készült kép a leginkább színhű.
Coffee Creme: Közepesen sötét enyhén vöröses barna, kissé fáradtabb árnyalat. Az árnyékban készült kép a leginkább színhű, de ennél sokkal kevésbé vöröses.

Összességében tetszenek a színek, sokféle árnyalat áll rendelkezésünkre, bár pl. a 3 legvilágosabbat nem igazán tudom elképzelni senkin.

A rúzsok többi tulajdonságáról nem tudok érdemben mondani semmit, mert egyikkel sem rendelkezem teljes kiszerelésben, és egyszer írta a blogon valaki hozzászólásban (vagy krémmánián olvastam?), hogy ezek a minták csak színminták, a formula nem ugyanaz, mint a teljes méretűeké. Nem tudom, ez mennyiben igaz, de ennek fényében feleslegesnek érzem bármit is írni tartósságról, hidratálásról, és a többiről.

Van pár, amit szívesen megrendelnék, jellemzően a sötétebb árnyalatok ezek, de az az igazság, hogy vannak hasonló színeim, és a mindennapi kedvenc rúzsomat leszámítva (Avon Extra Lasting Enduring Wine) ezeket is nagyon-nagyon ritkán használom.

Nektek tetszik valamelyik árnyalat? Szoktatok Avon rúzsokat használni?

13 megjegyzés:

 1. Nagyon-nagyon hasznos volt ez a poszt, így már jóval könnyebben megy a választás! A többiek nevében is köszönöm! :)

  VálaszTörlés
 2. Igen részletes és valóban hasznos bejegyzés volt, köszönöm én is :)
  Trendtől függetlenül nekem még mindig van egy kávébarna színű rúzs-fétisem, mindenhol ilyen árnyalatokat keresek szóval köszi hogy ilyen színt is bemutattál, megyek és rendelek is a katalógusból :D
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 3. Nekem ezek közül most majdnem mind tetszik, de a Warm Honey a legjobban így a képek alapján. Amúgy nem hülyeség ez a minta dolog, mert szerintem ezeket sem könnyű elhasználni, hát még egy egész rúzst :D (legalábbis nekem van, amit elég gyakran használok, de még mindig olyan, mintha csak 2-3 alkalommal nyúltam volna hozzá)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na igen, még így, szanálás után is több rúzsom van, mint amit valaha el fogok használni...

   Törlés
 4. Nekem is nagyon tetszett ez a bejegyzés, sokkal könnyebb lesz így választani :) Csodásak ezek a színek!

  VálaszTörlés
 5. Én már egy ideje odavagyok a Tea Rose-ért, de annyi cuccot felhalmoztam, hogy váratni fog magára. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ő nálam is jelölt, de hozzá hasonló színem is van sajnos/szerencsére :)

   Törlés
 6. Nagyon jó poszt, megkönnyited a választást az biztos :)

  VálaszTörlés
 7. A Pink Renewal és a Lovely Cherry tetszettek meg első blikkre. :)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon megkönnyítetted a választást! Pont egy ilyen kis leírást kerestem! Köszönöm! :)

  VálaszTörlés