2012. május 13., vasárnap

Sleek New Skin Revive alapozó | teszt


Sleek New Skin Revive Foundation Tester Kit                               Teljes kiszerelés:
Ár: 990 Ft                                                                                                     Ár: 2500 Ft
Mennyiség: 5x2 ml                                                                                      Mennyiség: 35 ml

A Sleek paletták mellé rendeltem meg anno ezt a teszter-csomagot. Akkor még csak 2 féle összeállításban lehetett kapni (legalábbis ott, ahonnan én rendeltem): Light és Light/Medium. Sokat gondolkoztam, hogy melyiket vegyem meg, mert úgy gondolom, hogy nincsen világos bőröm, és elég furának tűnt, hogy nekem valamiből a világosabb kelljen, viszont a képeken elég sötétnek tűnt a Light/Medium csomag. Végül a Light-ot vettem meg. Pár hete láttam, hogy bekerült a kínálatba egy ennél világosabb, Fair/Light nevű csomag is.


Papírdobozkában érkezik a termék, és az 5 kis tubus "egybe van gyártva", nekünk kell szétválasztani őket a megfelelő helyeken, majd levágni a tubus tetejét, és fordítva visszadugni. Jó pont, hogy visszazárható csomagolást kapott a termék. Az eredeti állapotról nincsen képem, még a blogolás előtti időkben rendeltem.


A webshopos képek alapján úgy gondoltam, hogy az utolsó vagy az utolsó előtti lesz a jó nekem. Ehhez képest a második, Sand nevű árnyalat tűnt jónak először (villanyfénynél sminkeltem), de később kiderült, hogy még ez is túl sötét, sárgás az egyelőre téli sápatag bőrömnek, és a Shell a megfelelő a számomra, nyáron lesz jó a 2-3. szín.


Na de lássuk a legfontosabbat, hogy mit tud élesben. A webshopban, ahol rendeltem, ezt írják róla:
"Szilikon alapú olajmentes alapozó. Szinte alig lehet érezni a bőrön, olyan könnyű és légies a viselete. Közepes fedőképességű, jó takarású, hibátlan arcbőrt biztosít, nincs maszkos hatása.  A szakma szerint jóval több, mint egy közepes fedőképesség, sokak az erős közé sorolják."
és:
"FIGYELEM! Nem minden alapozó jó minden bőrtípusra. Ezért ne befolyásoljon senkit egy másik bőrtípussal rendelkező vélemény, hisz lehet, hogy neki jó,  de Önnek nem lesz megfelelő, vagy fordítva. Ez az alapozó ápolt bőrön mutat szépen megfelelő alappal és fixálóval."

megjegyzés1: amikor én rendeltem, ez a második szöveg még nem volt fent.
megjegyzés2: nem én írtam el, tényleg ilyen "szép magyaros" a szöveg. Kiemelném a "másik bőrtípussal rendelkező vélemény"-t. :D

Zsírosodásra, kifényesedésre hajlamos, mitesszeres bőröm van, szerencsére a gyulladt pattanások általában elkerülnek, cserébe viszont tág pórusokkal küzdök. Eddig még egy alapozóval sem voltam tökéletesen elégedett.

Ezzel sem vagyok.
Aláírom, hogy problémás, csúnya a bőröm, de akinek ez erős fedés, az nem tudom milyen alapozókkal találkozott eddig. Maximum közepesnek mondanám. (Nagyítsátok ki a képet, akkor látszik a szomorú valóság.)
Építeni nem tudtam, valahogy nem tapadt meg a második réteg. Korrektorral és púderrel együtt tetszik az eredmény, de szerintem egy jó alapozónak önmagában is jónak kell lennie fedésben. 
Az állaga inkább krémes, mint folyékony, de tetszik. Alapozóecsettel vittem fel, néha ujjal rásegítettem. Könnyen el lehet oszlatni, nem csíkoz.
4-5 órát bír ki nálam fényesedés, kopás nélkül, persze púderrel fixálva; utána is csak a homlokomon fénylett egy kicsit, illetve az orromon kopott meg.
Tényleg nincs maszkhatása, kellemes, könnyű viselet, mintha ott sem lenne (valamit valamiért, ugyebár).
A 2 ml mennyiség nálam 5 sminkre volt elég. 
Halasztgattam a poszt megírását, mert nem akartam elhamarkodott véleményt írni. Ennek az lett az eredménye, hogy mire észbe kaptam, alig maradt alapozóm, így nem tudom egész arcon megmutatni a hatását.
Teljes sminknél ittitt, és itt láthatjátok.

a meztelen valóság | alapozóval | alapozó+púder

Fedés: 3/5
Tartósság: 4/5
Használat: 4/5 (az építhetetlenség miatt)
Komfort: 5/5
Ár/érték-arány: 5/5 (a teljes kiszerelésre értve)
Összességében: 4/5 (a fedés miatt)

Az ígérettel ellentétben nem biztosít hibátlan arcbőrt. Közepes fedésűnek mondanám. Ez kevés az én bőrhibáim eltüntetéséhez, de ennek ellenére szerettem használni, mert igazán kellemes viselet és könnyű vele dolgozni. Ha éppen nem egy másik alapozóval próbálkoznék, lehet, hogy megrendelném a teljes kiszerelést.
Annak tudom ajánlani, akinek kevesebb bőrhibája van, és egy könnyű alapozót szeretne, mert a fedésen kívül a többi részeredménye jó.

Letti, a SMINK ÉS MÁS blog szerzője itt írt az alapozóról, ő a Light/Medium csomagot tesztelte.

Kedves Olvasóim! Szívesen odaadom bárkinek a 4-5. színt, írjatok kommentet, vagy emailt a bencsikesz@gmail.com címre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése