2012. május 24., csütörtök

Auchan giga-haul review part II. + L'Oréal szájfények tesztje


Maybelline colorsensational cream gloss - 630 coffee kiss 2104 Ft
L'Oréal Glam Shine Natural Glow - 409 Crystal Bronze Glow 249 Ft (akciós ár, eredetileg 2300 Ft körül kapható)
L'Oréal Glam Shine Diamant - 163 Blush Carat 699 Ft (szintén akciós volt, eredeti ára 2300 Ft körül)

Egy kis előzetes megjegyzés:
1. Próbáltam képeket keresni a neten a Bush Caratról, hogy meg tudjam mutatni azt a gyönyörű színjátékot, ami jellemzi ezt a szájfényt (és amit nem tudtam visszaadni a képeken), de egyszerűen nem találtam. Persze próbálom majd leírni az igazi színeket, de nehéz feladat.

2. Tudok róla, hogy a képek tanúsága alapján színváltósnak tűnik a bőröm (nem így van), de muszáj volt belenyúlnom a színekbe, hogy megközelítsék a valódi látványt, ez viszont azzal járt, hogy a bőröm színe is változott a képeken.

Maybelline colorsensational cream gloss - 630 coffee kiss


A tubusban egészen barnás-fáradt rózsaszínes-mályvás színű, feltéve egy kicsit élénkebb, apró ezüst csillámokkal.
Ez az első szájfényem, ami nem úgy végezte, hogy "megvettem, aztán sosem használtam". Gondolom közrejátszik ebben, hogy nagyon kis szolid szín, jól jön kezdésnek egy olyan lánynak, aki eddig sose kent semmit a szájára (ez lennék én).
A csomagolása semmi extra, négyszögletes műanyag tubus, ami 6,8 ml szájfényt tartalmaz. Az applikátora egészen apró, látszik a képen, hogy milyen aránytalanul fest az őt tartó műanyag nyélhez(?) képest. Ugyanakkor ez nem nehezíti a használatot, én 2 merítésnyit szoktam használni, és a kis méretnek köszönhetően pontosan lehet vele dolgozni.
Az állaga krémes, egyáltalán nem ragacsos, kellemes érzés használni. Egy egészen icipicit szárít, én ajakápolóra szoktam kenni (a másik két szájfényt is amúgy).


Ami a tartósságot illeti, kb. 2 órát bír rajtam, egy ivás is belefér. Ennél én nem igazán várok többet egy szájfénytől. Egyenletesen kopik, bár ez a "szájközeli" szín miatt ez nem igazán mérvadó.
Az ára egy kicsit húzós az én pénztárcámnak, szerencsére apukámtól kaptam, magamnak nem hiszem, hogy megvettem volna.

Összességében jónak tartom ezt a terméket, az egyetlen negatívum az ára, de ezt leszámítva minden téren jól teljesít, nagyon szeretem.

L'Oréal Glam Shine Diamant - 163 Blush Carat


A szín... Neki a legnehezebb visszaadni a színét, az interneten sem találtam olyan képet, ami megközelítőleg hasonlítana. Nem ilyen rózsaszín/pink, mint a képen (a közös képeken hasonlít leginkább a valódira, de még azok is távol állnak tőle), hanem inkább korallos-narancssárgás, gyönyörű arany fénnyel, ami a nagyon-nagyon apró arany csillámoknak köszönhető. Szinte olyan, mintha irizálna. Feltéve sajnos már nem látszik annyira az irizálás, de nagyon szép szín így is.
Egészen kicsinek tűnik a Maybelline szájfény mellett, de a csomagolás csalóka, 6 ml terméket rejt magában. Lehet, hogy hülyeség ilyet mondani, de olyan kis csinos ez a tubus, nekem tetszik. Az applikátor fura számomra, még nem láttam ilyet, de persze lehet, hogy csak én vagyok műveletlen. Így néz ki:


A fura applikátor ellenére - vagy éppen amiatt - könnyű használni, a "hegy" segíti a pontos munkát. A "fej" flexibilis, szerintem jól jön a rugalmasság, egyértelműen tetszik. Ebből is 2 merítésnyit szoktam felkenni, ennyi bőven elég nekem.
Az állaga nagyon hasonló a Maybelline szájfényéhez, kifejezetten kellemes érzés a számra kenni :)
Tartóssága ennek is kb. 2 óra, ebbe is belefér egy ivás, pár apró falat is.
Eredeti áron ez is drága lenne nekem, 2300 Ft körül van, de az akció miatt 699 ft-ért jutottam hozzá.

L'Oréal Glam Shine Natural Glow - 409 Crystal Bronze Glow


A tubusban kifejezetten barnának tűnik, apró arany csillámokkal, amik testvéréhez hasonlóan benne is irizálnak.  Feltéve viszont csak egy nagyon halvány színt láthatunk, ami szépen csillog.
Minden részletében megegyezik a másik L'Oréal szájfénnyel, az árát (és persze a színt) leszámítva, ugyanis ehhez még akciósabb, szinte nevetséges áron jutottam hozzá, 249 Ft-ért.


Ezekkel a szájfényekkel is teljesen meg vagyok elégedve, nagyon szeretem és sokszor használom is őket.

A Maybelline szájfényről itt írtam, amikor megvettem, a L'Oréalokról pedig itt, illetve írtam egy kis tanácsot is az akciós termékekkel kapcsolatban.

2 megjegyzés: