2012. május 4., péntek

Ádám almái | AjánlóPéntek


Az eheti választottam egy film, amely az
Ádám almái
(Adams æbler)
címet viseli.

Teljesen véletlenül láttam, a barátom barátja ajánlotta, hogy nézzük meg; enélkül biztos nem akadtam volna rá.
2005-ös, dán-német film. A port.hu szerint vígjáték, de szerintem az imdb-féle műfaj-meghatározás jobban fedi a valóságot. Nem "amerikai típusú vígjáték", de szerintem szórakoztató, bár azért eléggé kesernyés, néhol szívfacsaró módon. Amikor lement a stáblista, kb. annyit tudtam hozzáfűzni, hogy"WTF?!", és még napokkal később is eszembe jutott a film.
Érdemes rá időt szakítani, ha meg amúgy is van 94 perc szabadidőd, akkor nézd meg!

Azt hiszem a Sátán próbára tesz minket.
-Azzal, hogy nem enged sütit sütni?


Leírás a port.hu-ról:
Az újnáci Adamot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie. A csupa furcsa alakból álló társaság kíváncsian tekint a jövevényre, akinek célja felforgató jellegű - a paplak kertjének büszkeségét, az almafát veszi célba, almatortát akar sütni. Ám hiába Ádám eltökéltsége, az almafa termése ki van téve a madarak és a kukacok támadásainak, ráadásul villám is sújtja. Ivan úgy véli, az ördög packázik velük, Adam szerint viszont mindez Isten műve, hiszen a gonosz talán nem is létezik.


Az előzetesen nincsen még angol felirat sem (a port.hu-s videót nem lehet beágyazni, ott magyar felirattal van), de a film szinkronizált.


Ha már láttátok, vagy esetleg meg fogjátok nézni, írjátok meg, kíváncsi vagyok a véleményetekre!

1 megjegyzés: